R-255PP , Р-255ПП

Pridané: 04.06.2022 / 19:32

Zameriavací príjmač R-255PP slúži na zameriavanie a vyhľadávanie padákových zhodov vybavených rádiomajákmi typu R-255MP prípadne aj R-128 a aj ako príjmač inštrukcií pre skupinu.
Technické parametre:
rozsah: 37,000 až 51,950 MHz po 50kHz krokoch
rozmery: 145 x 45 x 135 mm
napájanie: 8,4V valcová batéria, prípadne 2x4,5V batéria v zvláštnom púzdre s adaptérom

Príjmač je už tranzistorový, so smerovou feritovou anténou, horný panel je kovový, kryt panela a telo príjmača sú plastové.
Príslušenstvo zariadenia tvorí:
dokumentácia, náhradný kryt, náhradné slúchadlo, 1,5m dlhá drôtová anténa, adaptér na 2x4,5V batérie
a samotný príjmač ešte obsahuje napevno pripevnené slúchadlo, remene na nosenie, krytka batérie a kryt panela
Na čelnom paneli sa nachádza prepínač funkcii s polohami:
ПОДСВЕТ - podsvietenie stupnice pri vypnutom príjmači
ВЫКЛ - vypnuté
ПОИСК - režim vyhľadávania
ПРИЕМ - režim príjmu
V režime vyhľadávania sa vyhľadáva samotný rádiomaják a to natáčaním príjmača na smer najsilnejšieho signálu a to pomocou vstavanej smerovej antény. Príjmač sa nosil v tomto prípade zavesený na krku a upevnený okolo hrude a smer sa zisťoval natáčaním celého tela.
V režime príjmu je potrebné pripojiť do konektora na bočnej strane panela 1,5m dlhú drôtovú anténu, vtedy bolo možné príjmať rôzne správy či inštrukcie vyslaných velením, alebo inými skupinami.
Ďalej sú tam ešte dve gombíky na nastavenie frekvencie, pričom ich horná vrúbkovaná časť sa dá ešte povytiahnuť kvôli ľahšej manipulácii, okienko so stupnicou a blok kde je konektor pre drôtovú anténu (označený A) a napevno upevnené slúchadlo. Slúchadlo je na jedno ucho, a má nastaviteľnú gumičku, takže sa dá jednoducho upevniť na hlavu, prípadne pod helmu. Skrutka pod gombíkom nastavenia frekvencie slúži na vyrovnanie tlaku vovnútri príjmača.
Na vnútornej strane krytu panelu je okrem návodu ešte aj výstupok, ktorý nedovoľuje nasadenie krytu v prípade, že je prepínač prepnutý na podsvietenie, kvôli šetreniu batérie. Batéria je ruská špecialita, valcová o napätí 8,4V s klipsami ako má štandartná hranatá 9voltová. Batéria na fotke nieje originál, išlo iba o kusovú zákazkovú výrobu. Prípadne bolo možné na napájanie použiť už spomínané púzdro na 2x4,5v batérie s redukciou, to ale nemám...


Fotogaléria (13)

Štatistiky

Návštev celkovo: 40973

Návštev týždeň: 441

Návštev dnes: 95

Podpora

Náklady stránky na rok 2024 Vyzbierané/Cieľ
1 € / 110 €

Odkazy

www.hodosik.sk www.zelenavlna.com www.wftw.nl www.om3kdx.webnode.sk www.cryptomuseum.com http://rf-10.nazory.cz/